Aukje Bakker

Aukje Bakker

Uitreiking getuigschriften in Galerie Autrevue 2023. Van 30 juni t/m 27 augustus 2023 zie je in Galerie Autrevue de tentoonstelling van De Foudgumse School. Werken van 25 exposanten, onder wie oud-studenten, (gast)docenten, 3e en 5e jaars studenten en studenten van Vrij Atelier De Foudgumse School. Je ziet werken van de Foudgumse School:
Auke Hartstra, Annemieke Varkevisser, To Zijlstra, Lia van Dijk, Sjoukje Hoogland, Esther Eggink, Dini Oosterhuis, Aukje Bakker,
van de Vrij Atelier De Foudgumse School: Hetty Combs, Nynke Landman, Monique v.d. Wal, Ella Detmar-de Boer, Arjen v.d. Schaaf,
van docent Peter B. van Houten,
van gastdocenten Douwe Elias, Dinie Boogaart, Cees Booij, Marcel Duran, Niels Smits van Burgst en Ben Rikken
en van afgestudeerde master studenten:
Melda Wibawa, Jia Bei Lei, John Boosman, Klaas Klazema, Jaap Veenhouwer

Uitreiking getuigschriften in Galerie Autrevue 2023

22-05-23 De Foudgumse School heeft op 22-05-2023 de audit van het CRKBO met goed gevolg doorstaan en staat de komende vier jaar weer geregistreerd in het CRKBO register!

 

Jaap Veenhouwer, 40×80, olieverf op paneel, 2020

Jaap Veenhouwer, 2020

Je kunt je weer opgeven voor het toelatingsgesprek voor de opleiding aan De Foudgumse School 2024-2025

De Foudgumse School Vanaf 2010 De vakopleiding voor studenten beeldende kunst! “Een wijde blik verruimt het denken” De Foudgumse School al 10 jaar een luisterrijke plek waar schilderstudenten les krijgen van gepassioneerde docenten. Ik ben blij en dankbaar, dat ik gedurende 6 jaar de groei van deze bijzondere school heb mogen meemaken. Kunstfilosofie, kunstgeschiedenis en gesprekken over de toekomst van kunst, schildertechnieken, materialenonderzoek en een persoonlijke begeleiding, al deze aspecten hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn blik hebben kunnen verruimen. Ik heb leren schilderen door beter te kijken. Yteke van der Wal, A. (februari 2020) 12 jaar.

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen. De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek. Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken. Zodra het mogelijk is wordt er in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum plein-air geschilderd. Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten. Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar eventueel met aansluitend voor afgestudeerde masterstudenten VRIJ ATELIER De Foudgumse School. Zie opleiding. 

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

10 jaar De Foudgumse School in de Leeuwarder Courant van 6 juli 2020!

 10 jaar De Foudgumse School in weekblad Actief!

30-10-20 ‘Heiligen in Beweging’ door Peter B van Houten in het Friesch Dagblad

De Foudgumse School staat geregistreerd in het CRKBO register (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en is daardoor vrijgesteld van BTW!

Uitslag enquete november 17 en 18 2022

NIEUW! Vrij Atelier De Foudgumse School Alleen voor afgestudeerde Masterstudenten en studenten Master-Plus!! Op donderdag van 10:30-16:00 uur. Vaste vakdocenten: Peter B. van Houten of Cees Booij lesgeld € 1.595,- per 30 lesdagen volgens rooster.

De Foudgumse School staat geregistreerd in het register van het CRKBO  (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en is daardoor vrijgesteld van Btw.  

 

 

 

 

 

In de buurt overnachten? www.pietpaaltjenspastorie.nl www.campingdeterp.nl www.pastorie-waaxens.nl