De Foudgumse School
Vanaf 2010 De vakopleiding voor studenten beeldende kunst!

De Foudgumse School had dit jaar het maximum aantal studenten bereikt. Maar je kunt je nu inschrijven voor 2019-2020! Nog slechts 3 plaatsen beschikbaar!

Uitnodiging tentoonstelling De Foudgumse School in Galerie Peter Leen XL 2019

Uitnodiging Galerie Peter Leen XL 2019

Drukkerij !mpressed-Pijnacker, extra stevig gelijmd!

Vanaf nu leverbaar! bestellen: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken.
Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er plein-air geschilderd in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar.

Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar. Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar

MasterPlus 6e jaar.

Voor de opleiding, 30 lesdagen per jaar (10:00-17:00 uur), kun je je nu aanmelden voor 2019-2020. Voor 2018-2019 is het maximale aantal studenten bereikt.
Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Kennismaking met De Foudgumse School op zaterdag 2018-2019 is volgeboekt. Voor 2019-2020 kun je nu al inschrijven.

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2019-2020. Er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.
Zie het aanmeldingsformulier.

29-03-2019

Jaarboek De Foudgumse School 2019. Samengesteld en bewerkt door Melda Wibawa-Leeuwarden. Ontwerp Britt Möricke-Den Haag. Uitgegeven door De Foudgumse School-Foudgum. Drukkerij !mpressed-Pijnacker.
Intekenen voor 1 mei € 15,-, na 1 mei € 17,50 (voor studenten en oud-studenten), niet studenten € 20,- excl. € 3,50 verzendkosten. Leverbaar vanaf 1 juni. Bestellen: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Uitslag Enquête 2019 website

crkbo