Je kunt je opgeven voor de opleiding aan De Foudgumse School 2022-2023

Affiche tentoonstelling Zoom in op De Foudgumse School in Museum Dokkum, tot 29 augustus 2021

Affiche tentoonstelling Zoom in op De Foudgumse School in Museum Dokkum. Te bezichtigen tot 29 augustus 2021

04-6-2021 Jaarboek 2021 nu te koop!

Jaap Veenhouwer, 40×80, olieverf op paneel, 2020

Jaap Veenhouwer, 2020

Zoom in op het Jaarboek 2021 van De Foudgumse School,
te koop voor € 17,50, portokosten €4,50

De Foudgumse School
Vanaf 2010 De vakopleiding voor studenten beeldende kunst!

“Een wijde blik verruimt het denken”
De Foudgumse School al 10 jaar een luisterrijke plek waar schilderstudenten les krijgen van gepassioneerde docenten.
Ik ben blij en dankbaar, dat ik gedurende 6 jaar de groei van deze bijzondere school heb mogen meemaken.
Kunstfilosofie, kunstgeschiedenis en gesprekken over de toekomst van kunst, schildertechnieken, materialenonderzoek en een persoonlijke begeleiding, al deze aspecten hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn blik hebben kunnen verruimen.
Ik heb leren schilderen door beter te kijken.
Yteke van der Wal, A. (februari 2020)

Klaas Klazema, 2019

De Foudgumse School 2021-2022! Samengesteld en bewerkt door Melda Wibawa-Leeuwarden. Ontwerp Britt Möricke-Den Haag. Uitgegeven door De Foudgumse School-Foudgum. Drukkerij !mpressed-Pijnacker.

11 jaar De Foudgumse School is te bestellen via: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken.
Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum plein-air geschilderd.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar.

Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar. Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar

MasterPlus 6e jaar.

Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek.

Kennismaking met De Foudgumse School op 10 zaterdagen 9:30-12:00 uur. Wachtlijst 2021-2022

Ook geven:
Hetty Combs
Melda Wibawa
Jia Bei Lei schilderlessen als voorbereiding op de toelating/motivatiegesprekken van De Foudgumse School.

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

10 jaar De Foudgumse School in de Leeuwarder Courant van 6 juli 2020!

10 jaar De Foudgumse School in weekblad Actief!

30-10-20 ‘Heiligen in Beweging’ door Peter B van Houten in het Friesch Dagblad

De Foudgumse School staat geregistreerd in het CRKBO register