In verband met Covid-19 start De Foudgumse School in september met nog kleinere klassen (8 of 9 studenten). Je kunt je daarom niet meer inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor schooljaar 2020-2021 omdat het maximum aantal studenten is bereikt.

Eerste schilderdag schooljaar 2020-2021

Zomeracademie 2020 met gastdocent Marcel Duran

Je kunt je weer opgeven voor 2021-2022 Aanmelding toelating/motivatiegesprek
Voor 2020-2021 is het maximum aantal studenten bereikt

De Foudgumse School
Vanaf 2010 De vakopleiding voor studenten beeldende kunst!

“Een wijde blik verruimt het denken”
De Foudgumse School al 10 jaar een luisterrijke plek waar schilderstudenten les krijgen van gepassioneerde docenten.
Ik ben blij en dankbaar, dat ik gedurende 6 jaar de groei van deze bijzondere school heb mogen meemaken.
Kunstfilosofie, kunstgeschiedenis en gesprekken over de toekomst van kunst, schildertechnieken, materialenonderzoek en een persoonlijke begeleiding, al deze aspecten hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn blik hebben kunnen verruimen.
Ik heb leren schilderen door beter te kijken.
Yteke van der Wal, A. (februari 2020)

Klaas Klazema, 2019

Jubileumuitgave De Foudgumse School 2010-2020 is klaar! Samengesteld en bewerkt door Melda Wibawa-Leeuwarden. Ontwerp Britt Möricke-Den Haag. Uitgegeven door De Foudgumse School-Foudgum.
Drukkerij !mpressed-Pijnacker.

Vanaf nu leverbaar! Bestellen: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken.
Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum plein-air geschilderd.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar.

Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar. Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar

MasterPlus 6e jaar.

Voor de opleiding, 30 lesdagen per jaar (10:00-17:00 uur), kun je je nu aanmelden voor 2020-2021. Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek.

Als de richtlijnen van het RIVM of GGD Fryslân in verband met Covid 19 veranderen dan volgt een aangepast programma. Bijvoorbeeld door het uitstellen van de lessen, doormiddel van videobellen of lessen om de veertien dagen met nog minder studenten. Uitgevallen lessen worden later ingehaald.
Bij corona gerelateerde klachten blijf je natuurlijk thuis. Wel ontvang je via de klassen-app. het huiswerk.

Kennismaking met De Foudgumse School op 10 zaterdagen 9:30-12:00 uur. Wachtlijst 2021-2022

Ook geven:
Hetty Combs
Melda Wibawa
Jia Bei Lei schilderlessen als voorbereiding op de toelating/motivatiegesprekken van De Foudgumse School.

Werk van de docent en gastdocenten

10 jaar De Foudgumse School in de Leeuwarder Courant van 6 juli 2020!

10 jaar De Foudgumse School in weekblad Actief!

Vanaf 4 oktober 2020 organiseert
Museum Vledder Peter van Houten’s solotentoonstelling

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

29-03-2019

Jaarboek De Foudgumse School 2019. Samengesteld en bewerkt door Melda Wibawa-Leeuwarden. Ontwerp Britt Möricke-Den Haag. Uitgegeven door De Foudgumse School-Foudgum. Drukkerij !mpressed-Pijnacker.
€ 17,50 (voor studenten en oud-studenten), niet studenten € 20,- excl. € 3,50 verzendkosten. Bestellen: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School staat geregistreerd in het CRKBO register
(Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en is daardoor