Douwe Elias, 'Groepje, 65 x 60, olieverf, 2021

Douwe Elias, ‘Groepje, 65 x 60, olieverf, 2021

 

Zelfportret Peter B. van Houten, 80 x 60, olieverf op linnen, 2024

Zelfportret Peter B. van Houten, 80 x 60, olieverf op linnen, 2024

Heden: de jaarlijkse tentoonstelling van De Foudgumse School, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst is nu te bezichtigen in De Schierstins-Veenwouden. Van 25 mei t/m 7 juli 2024 op dinsdag t/m zondag 13:30-17:00 uur. Adres: Haadstrjitte 1 (Hoofdstraat 1) Feanwâlden (Veenwouden). Entree 4 euro. Kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 16 jaar 1 euro.

Werk van: Douwe Elias, Sjoerd Jousma, Ben Rikken, Arjen van der Schaaf, Peter B. van Houten, Jaap Veenhouwer, Niels Smits van Burgst, Marcel Duran, Cees Booij, Aukje Bakker(2 werken verkocht), Ella Detmar-de Boer, Sjoukje Hoogland, Dini Oosterhuis, Nynke Landman (2 werken verkocht), Annemieke Varkevisser (1 werk verkocht), Denise Visser, Klaas Klazema, John Boosman (1 werk verkocht), Jiabei Le, Melda Wibawa, Auke Hartstra, To Zijlstra.

 

https://share.icloud.com/photos/0cdm3JNyi7YdADUfb_fZry5Ow

Cees Booij, 'Fluitekruid in de lente', 85 x 100 cm; olieverf op linnen, 2024.

Cees Booij, ‘Fluitekruid in de lente’, 85 x 100 cm; olieverf op linnen, 2024.

Nieuw!

Vrij Atelier van De Foudgumse School 

Geen zin meer om een complete opleiding te volgen maar ben je wel een gevorderd figuratief schilder? Dan is Vrij Atelier misschien iets voor jou. Tijdens vrij atelier kun je een beroep doen op een vakdocent.

Je kunt kiezen uit 15 of 30 hele dagen vrij werken in een ruim atelier in aanwezigheid van een vakdocent voor vragen, hulp, raad en/of werkbespreking. Maximaal 10 schilders. Lesdag: donderdag Prijs: 15 dagen volgens rooster 10:00 tot 12:30 uur en van 13:30-16:00 uur € 900,-30 hele dagen volgens rooster niet in de schoolvakanties (60 dagdelen) € 1.800,-. Docenten: Peter B. van Houten of Cees Booij. Je kunt je opgeven via mail@defoudgumseschool.nl

22-05-23 De Foudgumse School heeft op 22-05-2023 de audit van het CRKBO met goed gevolg doorstaan en staat de komende vier jaar weer geregistreerd in het CRKBO register!

 

 

Je kunt je weer opgeven voor het toelatingsgesprek voor de opleiding aan De Foudgumse School 2024-2025

De Foudgumse School Vanaf 2010 De vakopleiding voor studenten beeldende kunst! “Een wijde blik verruimt het denken” De Foudgumse School al 10 jaar een luisterrijke plek waar schilderstudenten les krijgen van gepassioneerde docenten. Ik ben blij en dankbaar, dat ik gedurende 6 jaar de groei van deze bijzondere school heb mogen meemaken. Kunstfilosofie, kunstgeschiedenis en gesprekken over de toekomst van kunst, schildertechnieken, materialenonderzoek en een persoonlijke begeleiding, al deze aspecten hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn blik hebben kunnen verruimen. Ik heb leren schilderen door beter te kijken. Yteke van der Wal

Melda Wibawa

Melda Wibawa, 2024

.

 

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen. De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek. Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken. Zodra het mogelijk is wordt er in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum plein-air geschilderd. Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten. Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar eventueel met aansluitend voor afgestudeerde masterstudenten VRIJ ATELIER De Foudgumse School. Zie opleiding. 

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

10 jaar De Foudgumse School in de Leeuwarder Courant van 6 juli 2020!

 10 jaar De Foudgumse School in weekblad Actief!

30-10-20 ‘Heiligen in Beweging’ door Peter B van Houten in het Friesch Dagblad

De Foudgumse School staat geregistreerd in het CRKBO register (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en is daardoor vrijgesteld van BTW!

Uitslag enquete november 17 en 18 2022

NIEUW! Vrij Atelier De Foudgumse School Alleen voor afgestudeerde Masterstudenten en studenten Master-Plus!! Op donderdag van 10:30-16:00 uur. Vaste vakdocenten: Peter B. van Houten of Cees Booij lesgeld € 1.595,- per 30 lesdagen volgens rooster.

De Foudgumse School staat geregistreerd in het register van het CRKBO  (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en is daardoor vrijgesteld van Btw.  

 

 

 

 

 

In de buurt overnachten? www.pietpaaltjenspastorie.nl www.campingdeterp.nl www.pastorie-waaxens.nl