De Foudgumse School
De vakopleiding voor studenten beeldende kunst!

Melda Wibawa, student 5e jaar is, samen met 15 andere beeldende kunstenaars, met dit schilderij uitgekozen voor masterclasses gegeven door 5 beeldend kunstenaars van het project ‘Verhalen in het landschap'. De werken komen te hangen op de groepsexpositie van Open Stal 2019. Uit die 15 schilderijen worden 2 schilderijen gekozen voor de solo-expositie Open Stal 2019.

Melda Wibawa

De Foudgumse School heeft voor dit jaar het maximum aantal studenten. Je kunt je wel inschrijven voor 2019-2020.

Geslaagd voor de 3 jarige basisopleiding: John Boosman, Klaas Klazema, Jikke Knegt, (Rob van Duren, niet op de foto). Geslaagd voor de 5 jarige Masteropleiding: Kim Stabin, Aukje de Haan en Marjan Raven. Docenten op de foto: Cees Booij, Ben Rikken, Peter B. van Houten en Dinie Goedhart (z.d.)

Geslaagd in 2018!

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken.
Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er plein-air geschilderd in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar.

Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar. Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar

MasterPlus 6e jaar.

Voor de opleiding, 30 lesdagen per jaar (10:00-17:00 uur), kun je je nu aanmelden voor 2019-2020. Voor 2018-2019 is het maximale aantal studenten bereikt.
Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Kennismaking met De Foudgumse School op zaterdag 2018-2019 is volgeboekt. Voor 2019-2020 kun je nu al inschrijven.

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2018-2019.
Zie het aanmeldingsformulier.

Jaarboekje 2018
Ontwerp: Britt Möricke-Den Haag. 76 pagina’s full color. Impressed Print-Pijnacker. Lettertype IBM plex mono en IBM Plex serif.
Commissie: Rob van Duren, Yteke vd Wal, Zwannie Slagter en Dinie Goedhart.
Bestellen: mail@defoudgumseschool.nl
Prijs € 17,50 na 1 juli in Museum Opsterlân-Gorredijk, (inclusief verzending binnenland € 22,00, buitenland € 27,00).

Klaas Klazema, 2018

Klaas Klazema, 2018. Schilderij van de maand!

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

In de buurt overnachten?