23-03-2020
Vanwege de coronacrisis geeft De Foudgumse School tot 1 juni uitsluitend lessen via internet. Dit zijn individuele lessen.
De studenten kunnen het werk digitaal laten beoordelen en door middel van internetbellen studieadvies ontvangen.

De examens zijn uitgesteld naar december 2020.

De Foudgumse School
Vanaf 2010 De vakopleiding voor studenten beeldende kunst!

Je kunt je weer opgeven voor 2020-2021! Zie toelating!

“Een wijde blik verruimt het denken”
De Foudgumse School al 10 jaar een luisterrijke plek waar schilderstudenten les krijgen van gepassioneerde docenten.
Ik ben blij en dankbaar, dat ik gedurende 6 jaar de groei van deze bijzondere school heb mogen meemaken.
Kunstfilosofie, kunstgeschiedenis en gesprekken over de toekomst van kunst, schildertechnieken, materialenonderzoek en een persoonlijke begeleiding, al deze aspecten hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn blik hebben kunnen verruimen.
Ik heb leren schilderen door beter te kijken.
Yteke van der Wal, A. (februari 2020)

Klaas Klazema, 2019

Jubileumuitgave De Foudgumse School 2010-2020 is bijna klaar! Samengesteld en bewerkt door Melda Wibawa-Leeuwarden. Ontwerp Britt Möricke-Den Haag. Uitgegeven door De Foudgumse School-Foudgum.
Drukkerij !mpressed-Pijnacker.

Vanaf nu leverbaar! Bestellen: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken.
Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum plein-air geschilderd.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar.

Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar. Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar

MasterPlus 6e jaar.

Voor de opleiding, 30 lesdagen per jaar (10:00-17:00 uur), kun je je nu aanmelden voor 2020-2021
Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Kennismaking met De Foudgumse School op 10 zaterdagen 9:30-12:00 uur is volgeboekt. Je kunt je wel inschrijven voor de wachtlijst van 2020-2021.

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2019-2020. Er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.
Zie het aanmeldingsformulier.

29-03-2019

Jaarboek De Foudgumse School 2019. Samengesteld en bewerkt door Melda Wibawa-Leeuwarden. Ontwerp Britt Möricke-Den Haag. Uitgegeven door De Foudgumse School-Foudgum. Drukkerij !mpressed-Pijnacker.
€ 17,50 (voor studenten en oud-studenten), niet studenten € 20,- excl. € 3,50 verzendkosten. Bestellen: mail@defoudgumseschool.nl

De Foudgumse School staat geregistreerd in het CRKBO register
(Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) en is daardoor