De Foudgumse School
De vakopleiding voor studenten beeldende kunst

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken.
Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Onderwerp, compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er plein-air geschilderd in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5 jaar.
Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar
Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek
Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar
MasterPlus 6e jaar.
Kennismaking met De Foudgumse School op zaterdag (is volgeboekt 2017-2018, wachtlijst 2018-2019). Voor de opleiding kun je je nu aanmelden!
Zie inschrijfformulier toelating/motivatiegesprek

Buiten schilderen, 19 april 2018, onder leiding van Peter B. van Houten

Buiten schilderen op 19 april 2018, onder leiding van Peter B. van Houten

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2018-2019.
Zie het aanmeldingsformulier.

Klaas Klazema, 2018

Klaas Klazema, 2018. Schilderij van de maand!

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

In de buurt overnachten?