Welkom

De Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige opleiding, gevolgd door een tweejarige Master voor vakstudenten beeldende kunst. Je kunt je nog inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek.
Zie aanmeldingsformulier.

De Foudgumse School heeft het CRKBO keurmerk

(Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

crkbo

De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Geslaagden voor de driejarige opleiding aan De Foudgumse School Rens Hoekstra, Yvonne Prinsen, Liesbeth Veenhof, Anneke vd Werff. In het midden Dinie Goedhart en Peter B. van Houten.

Cees Booij.jpg-for-web-normal

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar het beeldend vermogen.

achter

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Niels Smits van Burgst

Zomeracademie De Foudgumse School. Masterclass buiten schilderen o.l.v Niels Smits van Burgst en  Peter B. van Houten

Zomeracademie De Foudgumse School.
Masterclass buiten schilderen o.l.v Niels Smits van Burgst en
Peter B. van Houten