Welkom

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

De Foudgumse School biedt een vijfjarige vakopleiding voor studenten beeldende kunst:
A. Driejarige basisopleiding
gevolgd door de
B. Tweejarige Masteropleiding

Wya Geerligs

Werk van de docent en gastdocenten

Aukje de Haan, 'Koeien', 100 x 200 cm, olieverf op linnen, 2016

Aukje de Haan (4e jaar), ‘Koeien’, 100 x 200 cm, olieverf op linnen, 2016

21-04-15 Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Liesbeth Veenhof, 2016

Liesbeth Veenhof (6e jaar) 2016

Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

Liesbeth Veenhof, 2016

Liesbeth Veenhof (6e jaar), 2016

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Jia Bei Le

Jia Bei Le, 2016, (Afgestudeerd Master volgt een extra 6e jaar)

Inschrijfformulier De Foudgumse School 2017-2018 >

Aanmeldingsformulier 2017 motivatiegesprek De Foudgumse School >

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2017-2018.
Zie het aanmeldingsformulier.

In de buurt overnachten?