Welkom

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

Yvonne Prinsen, Zwemmers 2015 Olieverf op paneel , 100x100

Yvonne Prinsen, 5e jaar Master

De Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige basisopleiding gevolgd door een tweejarige Masteropleiding voor vakstudenten beeldende kunst. Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek.
Zie het aanmeldingsformulier.

Werk van de docent en gastdocenten

21-04-15 Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Sjoerd Jousma, 'Nacht, boortoren-Moddergat 4', olieverf, 24 x 30, 2015

Sjoerd Jousma, 4e jaar

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Klaas Klazema , "Nat", 50x70cm, olieverf op doek, december 2015

Klaas Klazema, 1e jaar

Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

Marjan de Jonge, met dank aan Andre Govia, 'zonder titel', 60 x 80, olieverf, 2016

Marjan de Jonge-2e jaar/A.Govia

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Melda Wibawa, ' zonder titel', olieverf op papier: 24 x 33 cm

Melda Wibawa, 2e jaar