Welkom

De Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige basisopleiding, gevolgd door een tweejarige Master voor vakstudenten beeldende kunst. Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek. Zie het aanmeldingsformulier.

De Foudgumse School is weer begonnen!

Er is alleen nog plaats op de Masteropleiding en in het 1e jaar.

De Foudgumse School heeft het CRKBO keurmerk

(Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

crkbo

Docent Peter B van Houten. Gastdocenten: John Verberk, Dinie Boogaart, Sam Drukker, Peter Leen.

Docent Peter B. van Houten. Gastdocenten: John Verberk, Peter Leen, (Dinie Goedhart), Ben Rikken, Sam Drukker.

Geslaagd voor de driejarige basisopleiding Jan Anne vd Laan, Denise Visser, Nienke vd Berg, Sjoerd Jousma, Wya Geerligs. Jia Bei Le slaagde voor de vijfjarige Master opleiding.

21-04-15 Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Geslaagden voor de driejarige opleiding aan De Foudgumse School Rens Hoekstra, Yvonne Prinsen, Liesbeth Veenhof, Anneke vd Werff. In het midden Dinie Goedhart en Peter B. van Houten.

Geslaagden voor de driejarige opleiding aan De Foudgumse School 2014 Rens Hoekstra, Yvonne Prinsen, Liesbeth Veenhof, Anneke vd Werff. In het midden Dinie Goedhart en Peter B. van Houten.

De Foudgumse School richt zich op vak studenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

achter

Van de vak studenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Niels Smits van Burgst

Peter B. van Houten