De Foudgumse School
de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst

De Foudgumse School, de vakopleiding voor studenten beeldende kunst!

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

De student kiest vanuit zijn persoonlijke visie een eigen onderwerp, kleurpalet en techniek.

Docent Peter B. van Houten en gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland geven les met op de historie gebaseerde nieuwe benadering van oude technieken.

Zodra het mogelijk is wordt er plein-air geschilderd in de grote tuin van De Foudgumse School of in de wijde omtrek rondom het pittoreske dorpje Foudgum.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Het beste resultaat wordt bereikt na een volledige studie van 5-6 jaar aan De Foudgumse School.

Kennismaking met De Foudgumse School op zaterdag (volgeboekt 2017-2018)
Driejarige basisopleiding 1e, 2e, 3e jaar

Tweejarige Masteropleiding 4e, 5e jaar
Master Plus 6e jaar

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Melda Wibawa, Kerkserie 1, 'Stilte" olieverf, 50 x 60, 2017

Melda Wibawa, Kerkserie 1, ‘Stilte” olieverf, 50 x 60, 2017

Inschrijfformulier De Foudgumse School 2017-2018 >

Aanmeldingsformulier motivatiegesprek De Foudgumse School 2017 >

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2017-2018.
Zie het aanmeldingsformulier.

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

In de buurt overnachten?