Welkom

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk
(Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

De Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige basisopleiding gevolgd door een tweejarige Masteropleiding voor vakstudenten beeldende kunst. Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek.
Zie het aanmeldingsformulier.

Werk van de docent en gastdocenten

21-04-15 Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

De Foudgumse School richt zich op vak studenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

Van de vak studenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Peter B. van Houten

In de buurt overnachten?