Welkom

De Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige basisopleiding, gevolgd door een tweejarige Master voor vakstudenten beeldende kunst. Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek.
Zie het aanmeldingsformulier.

2015 Geslaagd voor de 3 jarige basisopleiding: Jan Anne vd Laan, Denise Visser, Nienke vd Berg, Sjoerd Jousma, Wya Geerligs. En de eerste afgestudeerde Master na 5 jaar De Foudgumse School Jia Bei Le!

Geslaagden 3 jarige basisopleiding: Jan Anne vd Laan, Denise Visser, Nienke vd Berg, Sjoerd Jousma, Wya Geerligs. En de eerste afgestudeerde Master Jia Bei Le!

Tentoonstelling Vijf jaar De Foudgumse School http://www.galeriepeterleen.nl/ExpositieBreukelen.htm

Er is nog een plaats op de Masteropleiding, het 2e en 1e jaar.

De Foudgumse School heeft het CRKBO keurmerk

(Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

crkbo

Docent Peter B van Houten. Gastdocenten: John Verberk, Dinie Boogaart, Sam Drukker, Peter Leen.

Docent Peter B. van Houten. Gastdocenten: John Verberk, Peter Leen,  (Dinie Goedhart), Ben Rikken, Sam Drukker.

Docent Peter B. van Houten. Gastdocenten: John Verberk, Peter Leen, (Dinie Goedhart), Ben Rikken, Sam Drukker.

21-04-15
Enquête
De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3!

De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

Masterclass kleur van Ben Rikken

Geslaagden voor de driejarige opleiding aan De Foudgumse School Rens Hoekstra, Yvonne Prinsen, Liesbeth Veenhof, Anneke vd Werff. In het midden Dinie Goedhart en Peter B. van Houten.

Cees Booij.jpg-for-web-normal

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar het beeldend vermogen.

achter

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Niels Smits van Burgst

Peter B. van Houten