Welkom

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

28-08-16
De Foudgumse School op de Uitmarkt in Leeuwarden!

17-07-16
Nog maar 2 plaatsen vrij!

05-07-16
Na de zomeracademie met onder andere mooie en leerzame masterclasses van John Verberk, Sam Drukker en Julio Diaz Rubio (Spanje) met tolk en gitarist Jorge Oraison is de De Foudgumse School gesloten.

Masterclass Julio Diaz Rubio (Spanje) tijdens zomeracademie 2016 van De Foudgumse School

05-07-16
Nieuwe aanmeldingen? Zie menu.

Een kijkje bij Galerie Tolg’Art

www.kunstkijkeralmelo.nl voor losse foto’s

Geslaagden 2016

25-06-16 Geslaagden 2016. De tentoonstelling van het werk van deze studenten en gastdocenten is in de mooie Galerie Tolg’Art te Wierden vanaf heden te bezichtigen. Zie voor namen van de studenten bij geslaagden. Prachtig werk in een mooie galerie!

De Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige basisopleiding gevolgd door een tweejarige Masteropleiding voor vakstudenten beeldende kunst. Je kunt je weer inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2016-2017.
Zie het aanmeldingsformulier.

Werk van de docent en gastdocenten

21-04-15 Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Klaas Klazema , "Nat", 50x70cm, olieverf op doek, december 2015

Klaas Klazema, 1e jaar

Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

Marjan de Jonge, met dank aan Andre Govia, 'zonder titel', 60 x 80, olieverf, 2016

Marjan de Jonge-2e jaar/A.Govia

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Melda Wibawa, ' zonder titel', olieverf op papier: 24 x 33 cm

Melda Wibawa, 2e jaar