Welkom

De Foudgumse School de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst heeft het CRKBO keurmerk (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

crkbo

De Foudgumse School, de vakopleiding voor studenten beeldende kunst!
A. Driejarige basisopleiding(1e, 2e, 3e jaar)
B. Tweejarige Masteropleiding (4e, 5e jaar)
C. Master Plus (6e jaar)

Liesbeth Veenhof, 2016, olieverf, 110 x 180 cm

Werk van de docent en gastdocenten

Enquête De Foudgumse School heeft op de enquête ingevuld door 90% van de studenten een waarderingscijfer gekregen van 8.3! De Foudgumse School is een initiatief van beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart.

De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen.

Niet alleen wat betreft het onderwerp, maar ook in compositie, perspectief, kleur, anatomie en materiaalgebruik. Waar het om gaat is het waarnemend vermogen te vertalen naar beeldend vermogen.

Van de vakstudenten wordt al een zekere kennis en bekwaamheid verwacht en uiteraard de nodige gedrevenheid. Ieder kan een individuele begeleiding en een persoonlijke benadering verwachten.

Inschrijfformulier De Foudgumse School 2017-2018 >

Aanmeldingsformulier motivatiegesprek De Foudgumse School 2017 >

Je kunt je inschrijven voor een toelating/motivatiegesprek voor studiejaar 2017-2018.
Zie het aanmeldingsformulier.

In de buurt overnachten?